Matematik

Sæt mest muligt uden for parentes.

03. oktober 2011 af iAmLost (Slettet) - Niveau: C-niveau

A) 5y2 + 4y

B) -12a + 18ab

Der skal sættes mest muligt udenfor parentes. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. oktober 2011 af XiphiasFO (Slettet)

A) 5y2 + 4y = y(5y+4)             - Der står vel y2 ?

B) -12a + 18ab = 6a(-2+3b)   - Finder det største tal der går op i både 12 og 18. Og se efter hvilke

                                                 bogstaver/variabler der må forekommer flere gange,

                                                 (her a i både -12 og 18)


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. oktober 2011 af mathon

 

                       -12a + 18ab  = -2·6·a + 3·6·a·b = 6a(3b-2a)


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. oktober 2011 af XiphiasFO (Slettet)

#2

du glemte at fjerne a'et i 2a i løsningen: 6a(3b-2a)

skal være 6a(3b-2)


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. oktober 2011 af mathon

#2


 

                       -12a + 18ab  = -2·6·a + 3·6·a·b = 6a(3b-2)


Skriv et svar til: Sæt mest muligt uden for parentes.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.