Matematik

Finde den rigtige grænseværdi:

08. oktober 2011 af Anegrethe (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg har endnu et matematik spørgsmål. Jeg har fået til opgave at finde den rigtige grænseværdi for den første brøk:

 

 

lim(x->1) (x^2+3x-4)/(2x^2-2x) = lim (x-> 1) (2x+3/4x-2) = lim(x->1) (2x+3/4x-2)= lim(x->1) 2/4 = 1/2

 

Hvad er det fejlen er? Det kan jeg ikke rigtig se s:


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2011 af Isomorphician

2*1 + 3 = ?


Svar #2
08. oktober 2011 af Anegrethe (Slettet)

har lige endnu en opgave:

 

Bestem k så,

h(x)=k*xe^(-x^2)

 

er en tæthedsfunktion på intervallet [0;uendelige[.

 

Tusind tak på forhånd

!


Svar #3
08. oktober 2011 af Anegrethe (Slettet)

Jamen, skal grænseværdien for den første brøk bare være 5 så?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2011 af Isomorphician

(2 + 3)/(4 - 2) = ...


Svar #5
08. oktober 2011 af Anegrethe (Slettet)

5/2, er det så grænseværdien?


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

lim(x->1) (x^2+3x-4)/(2x^2-2x)

 

= lim ((x-1)*(x+4)) / ((x-1)*2x)

 

= lim(x+4) / (2x) =

 

lim(½ + 2/x)

 

som går imod ½ + 2 = 2½, når x går imod 1

 

 

 


Svar #7
08. oktober 2011 af Anegrethe (Slettet)

Tusind tak, nu forstår jeg det. Kan du også hjælpe med den anden opgave? #2? :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

ja - hvis du kan forklare os, hvad du mener med

 

" er en tæthedsfunktion på intervallet [0;uendelige[ "


Svar #9
08. oktober 2011 af Anegrethe (Slettet)

Jeg ved det ikke, for det er sådan det står i opgaven s:


Svar #10
08. oktober 2011 af Anegrethe (Slettet)

altså jeg skal bestemme k, så h(x) er en tæthedsfunktion på intervallet [0, uendelig[


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

Så kan jeg desværre ikke hjælpe dig - vi må håbe andre kan ;-)


Skriv et svar til: Finde den rigtige grænseværdi:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.