Kemi

hvad hedder denne reaktion?

08. oktober 2011 af DaDam (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg kan simpelthen ikke svaret på hvad denne reaktion hedder, undrer mig over om det er en redoxreaktion? (:

Fe(s) + H2SO4 (aq) --> FeSO4 (aq) + H2 (g)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2011 af Chrystine (Slettet)

Jeg vil mene, at det er en redox-reaktion.
Kan du selv se, hvad der bliver reduceret, og hvad der bliver oxideret?


Svar #2
08. oktober 2011 af DaDam (Slettet)

jeg synes der står dette på begge sider, altså Fe har intet tal på sig på begge sider

og SO4 står på begge sider og H2 står på begge sider .. jeg kan ikke rigtigt se det? :S


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. oktober 2011 af Chrystine (Slettet)

På venstre side er Fe frit og har altså OT=0.
På venstre side er H bundet i H2SO4, så hver H har OT=+1 (det har H-delen meget ofte i forbindelser).

På højre side er Fe bundet til SO4-- , så der har det OT=+2 (for at FeSO4 ikke har ladning).
På højre side er H2 frit, så OT=0.

 


Svar #4
08. oktober 2011 af DaDam (Slettet)

jeg har lige prøvet og regne på det (; jeg har det nu, men vi blev enig om at det var en redoxreaktion ikke? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. oktober 2011 af Chrystine (Slettet)

Det synes jeg, at det ligner.

Er du med på OT-udregningerne?


Svar #6
09. oktober 2011 af DaDam (Slettet)

Ja, det burde det også være - da vores emne er det :D heh

Ja ! - det hjalp mig meget (: tak for det :)

Men jeg har et andet spørgsmål, hvis det ikke gøre noget (:

1. Skriv det afstemte reaktionsskema for opløsning af jern i svovlsyre.

 

Fe(s) + H2SO4 (aq) --> FeSO4 (aq) + H2 (g)

Fe + 2H+ --> Fe2+ + H2

Jeg har søgt og søgt på det, og kom frem til at ^ det foregik således? men kan ikke rigtig se mening i hvordan.

Kan ikke rigtig se hvordan det er blevet til Fe + 2H+ --> Fe2+ + H2 fra at være Fe(s) + H2SO4 (aq) --> FeSO4 (aq) + H2 (g) ??

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. oktober 2011 af Chrystine (Slettet)

Det i parentes er tilstandsformerne, og det er bare ekstrainformation.

Forskellen på de to er, at i den sidste er sulfationen SO4-- undladt (at blive skrevet).

Jeg vil mene, at Fe(s) + H2SO4 (aq) --> FeSO4 (aq) + H2 (g) er den bedste måde at angive svaret på.
Tjek lige at den er afstemt, som I har lært at gøre med redoxreationer,
så har du jo også dine "mellemregninger".


Svar #8
09. oktober 2011 af DaDam (Slettet)

Så dvs. at de to er det samme? Hvor det bare er undladt og skrive SO4 i den ene af dem? (:

Jep, jeg gør med det samme! :D


Svar #9
09. oktober 2011 af DaDam (Slettet)

Fe(s) + H2SO4 (aq) --> FeSO4 (aq) + H2 (g) er afstemt (:

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. oktober 2011 af Chrystine (Slettet)

Enig.


Svar #11
09. oktober 2011 af DaDam (Slettet)

Mange tak for hjælpen! :D


Brugbart svar (1)

Svar #12
09. oktober 2011 af mathon

 

                                   0          +1              +2                0           
                                   Fe   +   H+    --->    Fe2+    +    H2

 

         op    ned    antalsforhold    antal
Fe     2                         1                1
H                1                2                2

 

                                   Fe   +  2 H+    --->    Fe2+    +    H2

på molekylform

                                   Fe (s)   +   H2SO4 (aq)    --->    FeSO4 (aq)   +    H(g)                                 


Svar #13
09. oktober 2011 af DaDam (Slettet)

Det var en rigtig god forklaring, tak for det :-)


Skriv et svar til: hvad hedder denne reaktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.