Matematik

Lån med renters rente

09. oktober 2011 af Cmpman (Slettet)

Hej, jeg har brug for hjælp til følgende problem:

Peter påbegyndte et studium 1. september 2004 og optog derfor et SU-lån. Peter fik udbetalt 2755
kr. om måneden i perioden 1. september 2004 til og med 1. juni 2010 (i alt 70 gange). Renten på
SU-lånet var 0,30% pr. måned i hele perioden.

Gør rede for, at Peter skyldte 214238,25kr.
den 1. juni 2010.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

Annuiteten = Beløb * ((1+r)n)-1) / r


Svar #2
10. oktober 2011 af Cmpman (Slettet)

Vil det sige, at det skal se ud på følgende måde:

 2755* ((1+0,30)^70)-1/0,30

Det giver jo ikke noget i nærheden af 214238,25.

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

0,3% = 0,3/100 = 0,003
 

Altså  2755 * ((1+0,003)^70 -1) / 0,003 = 214238,25
 

Pas på med hvor du slutter parentesen (efter -1) ;-)

 


Skriv et svar til: Lån med renters rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.