Kemi

Har jeg lavet denne opg. korrekt?

11. oktober 2011 af nudensnugnu (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg ville blive meget glad hvis der var en der ville tjekke om jeg har brugt den rigtige fremgangsmåde:

 

Opgave om airbags: NaN3 spaltes og der dannes dinitrogen:

En oppustet airbag har en volumen på 35 L dinitrogen.
Tryk: 3,0 bar
Temperatur: 50 grader Celcius.

a) Beregn stofmængden af dinitrogen i airbag’en.
NaN3 (s) → Na (l) + N2 (g)
Afstemt: 2 NaN3 (s) → 2 Na (l) + 3 N2 (g)

V= n* R* T
             P

35 = n * 0,0831 * (50 + 273)
                           3,0
n= 3,91 mol

 

b) Hvor stor en masse af natriumazid skal ”gasgeneratoren” indeholde for at give denne stofmængde dinitrogen?

Stofmængdeforhold: 2:3
Molare masse (NaN3) = 22,98 + 3*14,0067 = 65, 00 g/mol

Stofmængden for  N2 = 3,91 mol

Massen for NaN3 : M* n = 65 * (3,91 *0,66) = 169,43 g

 

Mvh. Nudensnugnu

 

 

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2011 af mathon

 

     OK


Skriv et svar til: Har jeg lavet denne opg. korrekt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.