Kemi

hvor mange mol af hver i en ligevægt

13. oktober 2011 af anonymens (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle.

Jeg har fået følgende opgave:

"Ethen kan fremstilles katalytisk af ethan ved følgende proces:
C2H6 (g) <=> C2H4 (g) + H2 (g)

Ved 900 K (Kelvin) er ligevægtskonstanten KC= 0,716 M. Ved denne temperatur ledes 20 mol ethan ind i en beholder på 100 L. Hvor mange mol indeholder beholderen af hver af de tre stoffer ved ny ligevægt?"

Hvordan udregner jeg det?

Tak!


Brugbart svar (3)

Svar #1
13. oktober 2011 af exutu (Slettet)

Opstil ligevægts konstanten:

K=([C2H4]*[H2])/[C2H6])

Du ved også:

             C2H6 ----->     H2 + C2H6

 Start:   20 mol              0          0

ligevægt: 20 mol-x       x           x

Så har du 1 ligning med 1 ubekendt (x).


Brugbart svar (2)

Svar #2
13. oktober 2011 af mathon

 

     .....så har du

                                     x2 / (20-x) = 0,716 M      0 < x < 20


Skriv et svar til: hvor mange mol af hver i en ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.