Fysik

togvogne og kraft.

16. oktober 2011 af missy1020 (Slettet) - Niveau: B-niveau

sidder med en opgave her. jeg har løsningen på den, men jeg kan ikke få de løsninger frem uanset hvad jeg gør. er der nogen der kan hjælpe mig?

en togstamme består af et lokomotiv og fem lige store vogne, alle med en masse på 8,0 ton. gnidningsmodstanden mod hver vogn kan sættes til 500 N. beregn hvor stor en kraft lokomotivet påvirker de resterende vogne med og hvor stor en trækkraft, den sidste af vognene er påvirket af, når toget kører på  en lige vandret strækning og a) har accelerationen 0,22 m/s2 b) kører med en konstant hastighed 20 km/h.

de eneste ligninger jeg har til hjælp er de sædvanlige med jævn voksende bevægelse med og uden begyndelseshastighed, samt to ligninger inden for kraft læren, nemlig:

F = m * a

og

a = f * s * cosA

er der nogle jeg mangler? jeg synes ikke at nogle at ligningerne inden for kraft har noget at gøre med hastighed ( den i spørgsmål b)

jeg kan ikke lige se hvilken ligninger jeg skal bruge til den. nogen der kan hjælpe mig med at løse den, den skulle gerne give a) 11kN,   2,3 kN   b) 2,5 kN,    0,5 kN

i spørgsmål a, skal jeg ikke bare bruge F=m*a ? men så bliver resultatet jo ikke rigtigt?

nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

b) Når toget kører med konstant hastighed yder lokomotivet en kraft på hver vogn, der lige netop modsvarer gnidningskraften på hver vogn.

I a) ydes kraften ma + Fgnidning på hver vogn


Skriv et svar til: togvogne og kraft.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.