Matematik

Skriv som én potens

19. oktober 2011 af Muller13 (Slettet)

Jeg skal omregne 2 potenser til én poten.
 

Opgaven ser sådan ud:

4^12 * 8^30

Håber I kan hjælpe mig :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2011 af SuneChr

Leg lidt med logaritmer:

412·830

12·log 4 + 30·log 8

12· log (22) + 30·log (23)

24·log 2 + 90·log 2

224·290  =  2114

Eller direkte:  (22)12·(23)30  =  224·290  =  2114


Svar #2
19. oktober 2011 af Muller13 (Slettet)

Mange tak :-)

Kan det regnes på en lettere måde, for har aldrig haft om logaritmer før?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2011 af mathon

som nederst i #1

 

     412 · 830 = (22)12 · (23)30 = 224 · 290 = 224+90 = 2114


Svar #4
19. oktober 2011 af Muller13 (Slettet)

Mange tak :-)

Men jeg har en anden opgave hvor jeg skal gøre det samme, men der kan jeg ikke finde den samme rod :(

Den ene rod er 12 og den anden 2.
 

Kan du måske hjælpe? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvis du formulerer hele opgaven er det nemmere at hjælpe.


Skriv et svar til: Skriv som én potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.