Kemi

pH i 2. Ækvivalenspunkt

25. oktober 2011 af Slayer (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal beregne pH i 2. Ækvivalenspunkt

Vi ved,
pKs+pKb=14   ,   ved 25 grader


Da vi skal beregne pH i 2. ækvivalenspunkt er vores pKs=9,8, hvilket vi fandt tidligere. 
Altså,
              pKb =14 - 9,8 = 4,2


Ved 2. ækvivalenspunkt har vi totalvolumen: 30,40·10-3 L, hermed kan vi beregne koncentrationen af syren,


csyre=(cbase·Vbase)/Vsyre =   (0,9814 M·10,15·10-3 L)/(30,40·10-3 L) = 0,3276 M


Kemiske reaktion,
                 H3N+-CH2-COO-    +    OH-   →    H2N-CH2-COO- + H2
Start (M):        0,3276                  0,9814                 0                               
Slut (M):             0                             0                      0,654
 

Herefter har jeg brugt formlen,

 pOH=0.5·(pKb-log(cb))    →   pOH = 2,19   →  pH=14 - 2,19 = 11,8

Den formel jeg anvender til at bestemme min pOH-værdi er blevet kaldt gymnasielformel og må derfor ikke anvende den uden at argumentere for hvorfor den er gældende. Vil høre om der er en anden måde at komme frem til pH i 2. Ækvivalenspunkt - pH skal være ca. 11.8


Svar #1
25. oktober 2011 af Slayer (Slettet)

Har fundet den korrekte metode!


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. oktober 2017 af pernille362 (Slettet)

Kan du forklare hvordan du har gjort for jeg sidder med samme opgave og forstår ikke hvordan man skal regne det :)


Skriv et svar til: pH i 2. Ækvivalenspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.