Matematik

hjælp hurtigt please

25. oktober 2011 af 8745 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan finder jeg a,b,c værdien i lommeregneren når jeg skriver dette ind? (se nedenfor)

 

ifølge mine måinger har jeg tre punkter på parablen
1. Toppunktet (3,9:4,7) A
2. (2;4,2) B
3. (7:4) C
f(x) = a • x2 + b • x + c.
punkt A  4,7=a*3,9^2+b*3,9+c
punkt B   2=a*2,4^2+b*2,4+c
punkt C  4=a*7^2+b*7+c

 

jeg vil gerne finde a b c men jeg ved ikke hvordan jeg skal skrive udtrykket ind i min TI-89!

Please hjælp mig!


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningerne i hånden; værre er det da ikke. Skriv ligningerne korrekt, da man har B(2 ; 4,2), ikke (2,4 ; 4)

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

"A" a·3,92 + b·3,9 + c = 4,7

"B" a·22 + b·2 + c = 4,2

"C" a·72 + b·7 + c = 4

"A" - "B": a·(3,9+2)(3,9-2) + b·(3,9-2) = 0,5

"C" - "B": a·(7+2)(7-2) + b·(7-2) = -0,2 , dvs

a·5,9 + b = 0,5/1,9

a·9 + b = -0,2/5 , hvoraf

3,1a = -0,2/5 -0,5/1,9 , og dermed

a = -0,09779

b = -0,2/5 - 9a = 0,84014

c = 4 - 49a - 7b = 2,9109


Svar #3
25. oktober 2011 af 8745 (Slettet)

okey tusinde tak Andersen11. Du er alletiders.

Men jeg insisterer på at få hjælp med lommeregneren. Jeg forstår ikke hvad du gør her

"A" - "B": a·(3,9+2)(3,9-2) + b·(3,9-2) = 0,5

"C" - "B": a·(7+2)(7-2) + b·(7-2) = -0,2 , dvs


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

I "A" - "B" trækker jeg ligning "B" fra ligning "A" , og benytter, at 3,92 - 22 = (3,9+2)(3,9-2) , så det er lidt lettere med hovedregningen.

Tilsvarende for "C" - "B" .


Svar #5
25. oktober 2011 af 8745 (Slettet)

okey så må jeg bruge det her. Tak igen


Brugbart svar (1)

Svar #6
25. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Jeg bruger ikke lommeregner, så jeg kan ikke hjælpe dig med at stille det op der.


Svar #7
25. oktober 2011 af 8745 (Slettet)

Andersen er du sikker på du har regnet rigtigt? når jeg taster fuktionsforskriften i graf bliver parablen placeret på den forkerete side af y aksen

funktionsforskriften bliver f(x)=-0,09779*x^2-0,84014*x+2,9109


Svar #8
25. oktober 2011 af 8745 (Slettet)

jeg har skrevet mius istedet for plus.. FEJLTAGELSE


Svar #9
25. oktober 2011 af 8745 (Slettet)

her er grafen

Vedhæftet fil:Dok2.docx

Brugbart svar (1)

Svar #10
25. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Du skal jo benytte de koefficienter, jeg angav i #2. Du har benyttet b = -0,84014 til din graf;
men jeg angav b = 0,84014.


Svar #11
25. oktober 2011 af 8745 (Slettet)

Som sagt det er en fejltagelse. =)


Svar #12
26. oktober 2011 af 8745 (Slettet)

Hej andersen.

 

Jeg har lagt mærke til at jeg har brugt nogle forkerte punkter. Jeg har prøvet på at sætte de nye punkter i dine udregninger men jeg kan simpelthen ikke finde ud af det. Gider du hjælpe mig igen, hvor du samtidig skriver tekst til mht hvad du gør?

 

Her er de gamle punkter

1. Toppunktet (3,9:4,7) A
2. (2;4,2) B
3. (7:4) C

 

her er de nye punkter.

1. toppunktet (3,0:2,35)

2.(7,8:0)

3.(0,0)


Brugbart svar (1)

Svar #13
26. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

De nye punkter kan ikke passe.

Det ses, at polynomiet har x = 0 og x = 7,8 som rødderne, og toppunktets x-koordinat er middelværdien af rødderne, dvs 3,9 ; men du siger at toppunktet skal have x-koordinat 3,0. Formuler opgaven korrekt.


Svar #14
26. oktober 2011 af 8745 (Slettet)

Okey.
Jeg har en bøf som har en parabel form. denne bøf skal fungere som en omdrejningslegeme om x aksen. Men først skal jeg finde funktionsforskriften. og der gør jeg med de tre punkter. det tykkeste bredde på bøffen er 4,7 og længden af bøffen er 7,8cm. tykkelsen er 0,8cm. Mere information har jeg ikke


Svar #15
26. oktober 2011 af 8745 (Slettet)

Andersen jeg venter med tålmodighed i håb om at du vil hjælpe


Brugbart svar (1)

Svar #16
26. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#15

Så kan man vel benytte disse tre punkter

(-3,9 ; 0,8)

(0 ; 4,7)

(3,9 ; 0,8)

dvs f(x) - 0,8 er et 2.-gradspolynomium med rødder ±3,9 og med toppunkt i (0 ; 3,9) , så

f(x) - 0,8 = a·(x2 - 3,92) , dvs

-3,92·a = 3,9 , hvorfor a = -1/3,9 , og dermed

f(x) = 4,7 -x2/3,9

Hvorfor skal det drejes om x-aksen?


Svar #17
26. oktober 2011 af 8745 (Slettet)

fordi jeg skal finde volumen og arealet af bøffen, nej funktionsofrskriften du når frem til passer ikke med bøffens form..


Brugbart svar (1)

Svar #18
26. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#17

Så forstår jeg ikke din forklaring i #14.

Men skal du ikke dreje om y-aksen?


Svar #19
26. oktober 2011 af 8745 (Slettet)

okey prøv at se her måske forstår du

Vedhæftet fil:Dette er en skitse.docx

Brugbart svar (1)

Svar #20
26. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#19

Du spilder så din tid, fordi du ikke taster ordentligt. I #12 mente du

1. toppunktet (3,9 ; 2,35)

2.(7,8 ; 0)

3.(0 ; 0)

Polynomiet har rødderne x=0 og x=7,8 og toppunktet i (3,9 ; 2,35) , så

f(x) = a·x·(x-7,8) med

2,35 = a·3,9·(3,9-7,8) , dvs

a = -2,35/3,92 , altså

f(x) = -(2,35/3,92)·x·(x - 7,8)

Og igen, du finder vel volumen ved at dreje om en akse parallel med y-aksen, ikke x-aksen.

I #14 skrev du "tykkelsen er 0,8cm". Hvad har den oplysning med parabelen at gøre?


Forrige 1 2 Næste

Der er 34 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.