Kemi

Hvor mange % af gassen består af propan og hvor mange af butan?

05. juni 2005 af kartoffelstivelse (Slettet)
Hvis en gas med en molarmasse på 56,678M er en blanding af propan (44,094M) og butan (58,12M). Hvordan finder jeg så ud af hvor mange procent af gassen der er propan, og hvor mange der er butan??

Dette hører sikkert til under matematik, men håber I kan hjælpe alligevel :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2005 af Kim Svenningsen (Slettet)

Almindelig forholdstalsregning.
Molmasserne har du allerede.
x*44,094 + (1 - x)*58,12 = 56,678
x*(-14,026) = -1,442
x = 0,1028
Dvs. propan 10,28%, butan 89,72%.

Svar #2
05. juni 2005 af kartoffelstivelse (Slettet)

...det havde jeg så ikke lige lært, mange tak!

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2005 af Katty (Slettet)

Husk: molarmasse = g/mol og ikke M

Skriv et svar til: Hvor mange % af gassen består af propan og hvor mange af butan?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.