Matematik

2 Tangenter

27. oktober 2011 af erayd (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude. Nu har set dette spørgsmål er besvaret 100 gange, men forståe ikke. så prøver lige igen, dog på en lidt anden måde.

 

En funktion f er bestemt ved
f( x)= x^3 - 3x^2 + 2x
Det oplyses, at grafen for f har to tangenter med hældningskoefficient 11.
Bestem førstekoordinaten til røringspunktet for hver af disse tangenter.

 

Først siger jeg: f'(x) = 3x^2 - 6x + 2

Derefter siger jeg f'(x)= 3x^2 - 6x + 2 = 11

 

 3x^2 - 6x + 2 = 11     som reduceres til

x^2 - 2x - 3 = 0          med løsningerne

xo1 = -1 og xo2 = 3

Jeg forstår ikke hvordan den kan gå fra 3x^2 - 6x + 2 = 11 til x^2 - 2x - 3 = 0?

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
27. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

3x2 -6x +2 = 11 reduceres til

3x2 - 6x -9 = 0 , der ved division med 3 reduceres til

x2 - 2x -3 = 0


Svar #2
27. oktober 2011 af erayd (Slettet)

Nårh! tusind tak, Dig og de 2 andre gutter (peter lind, og Mathon) gør virkelig et kanont arbejde herinde for at hjælpe andre!
Og et spørgsmål mere. -1 og 3, er det 2 tal indsat på x'es plads, der for regnestykket til at give 0?


Brugbart svar (2)

Svar #3
27. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, både x = -1 og x = 3 er løsninger i ligningen f'(x) = 11 .


Skriv et svar til: 2 Tangenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.