Matematik

Lave graf/parable

31. oktober 2011 af Santa77 (Slettet)

Hej jeg har lavet nogle opgaver med substitutionsmetoden og to lige store koeffecienters metode. De virker til at være rigtige nok, men det jeg ikke lige kan gennemskue er hvordan jeg skal kontrollere løsningen med en grafregner. Jeg bruger TI-interactive, men jeg er ikke sikker på hvilken formel jeg skal bruge. Er der en der kan fortælle mig det? De er vedlagt. 

Vedhæftet fil: mat opg..pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
31. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Overskriften har ikke noget med opgaverne at gøre.

I 13. b. skriver du, at du trækker ligning 1 fra ligning 2; men rent faktisk trækker du ligning 2 fra ligning 1.

Det er ikke en færdig løsning at skrive -x = -2 , og du tror så fejlagtigt, at x = -2 og kommer derfor frem til en forkert løsning for y.

Du kan altid tjekke din løsning ved at indsætte den i de oprindelige ligninger. Løsningen skal jo passe i de oprindelige ligninger, og gør den ikke det, er der noget galt.

I 13 d. starter du med en ligning 2. 72x + y = 30, som du allerede i næste skridt fejlskriver til 72x + y = 20 . Det kan så kun gå galt herfra.


Svar #2
31. oktober 2011 af Santa77 (Slettet)

Okay tak har rettet det nu, men tror bare jeg misforstod det med at kontrollere med en grafregner med at lave en graf. 


Skriv et svar til: Lave graf/parable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.