Matematik

Differentialkvotient af cirkel

03. november 2011 af admin (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa. Jeg har brug for hjælp med en opgave. Indtil videre går det ret godt for mig, men jeg har et spørgsmål:

Jeg har regnet mig frem til en cirkel med ligningen: x+ y+ 44925= 450002

Jeg skal sådan set finde differentialkvotienten af denne ligning. Jeg har opstillet denne funktion, men er den rigtig? Og hvis ikke den er, hvad gør jeg så forkert?

(x2/dx) + (dy2/dy) * (dy/dx) + 44925= 450002

 

Dette forventer jeg bliver til:

2x + 2y * (dy/dx) = 0

Er der rigtigt? Både det jeg har gjort i den første ligning (ikke cirklens) og den anden? For jeg føler mig lidt usikker..


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Cirklens ligning definerer y implicit som en funktion af x . Man har derfor

x2 + y2 = 89925·75 , der differentieres til

2x + 2y·(dy/dx) = 0 ,

hvoraf

dy/dx = -x/y , y ≠ 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2012 af mett9676 (Slettet)

Hvordan har du regnet dig frem til 44925? Har samme opgave nu, men får den til 44999,3? 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Prøv at formulere opgaven.


Skriv et svar til: Differentialkvotient af cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.