Kemi

Massen af 7.5 mol sukker

13. november 2011 af Virullertungt (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa derude !

Jeg sidder og kæmper med en kemi rapport (Kemi C) , og jeg er noget til at spørgsmål, hvor jeg er kommet i tvivl om hvordan det er man skal regne opgaven ud, da jeg fuldstændig har glemt det. Jeg håber nogen af jer er i stand til at kunne give mig et tip til at få det udregnet. På forhånd tak !

Spørgsmålet : 4. Almindeligt sukker har formlen, C12H22O11. Beregn massen af 7,5 mol C12H22O11.

 

MVH.Nicolai 


Brugbart svar (2)

Svar #1
13. november 2011 af sonu (Slettet)

Brug formlen: n= m/M

n= stofmængde i mol

m= masse

M= Molare masse (findes vha. det periodiske system)

Husk at isolere m i ligningen 


Svar #2
13. november 2011 af Virullertungt (Slettet)

Ja det er jeg klar over, men hvordan passer 7.5 mol ind i ligningen ? Eller rettere, hvordan kan jeg bruge den ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. november 2011 af vejgeh (Slettet)

7,5 mol er en stofmængde, altså er 7,5 n i din ligning.


Svar #4
13. november 2011 af Virullertungt (Slettet)

Jeg opsumere lige, så hvis jeg skal isolere m, så kommer den til at hedde 7.5/molarmassen i g/mol ??


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. november 2011 af vejgeh (Slettet)

Nej.

n = m/M  <=>   n*M = m ... Altså 7,5 mol*molarmassen i g/mol = m


Svar #6
13. november 2011 af Virullertungt (Slettet)

det var også sådan jeg mente, og regnede det ud, og mange tak for hjælpen !


Svar #7
13. november 2011 af Virullertungt (Slettet)

og lige et andet spørgsmål, hvis i kan og vil svare på det: Hvordan udregner man molarmassen af et ukendtstof??


Skriv et svar til: Massen af 7.5 mol sukker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.