Matematik

sin finktion

15. november 2011 af Ras111 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej

 

sin(x)=0,4    mit spørgsmål er hvorfor skære den y-aksen i 0,4????? burde den ikke skære x-aksen i 0,4 (y er jo ikke med i funktionen????)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2011 af PeterValberg

I enhedscirklen er sin(x) = 0,4 værdien for den vinkelrette projektion på y-aksen af skæringspunktet mellem cirkelperiferien og det vinkelben, der er drejet x (grader/radianer) i forhold til den positive del af x-aksen i positiv omløbsretning (venstre om)

Den tilsvarende projektion af skæringspunktet (vinkelret) på x-aksen kaldes for cos(x)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2011 af PeterValberg

Indtegnes y = sin(x) i et koordinatsystem, hvor x-aksen er værdier for den førnævnte vinkel, fremkommer en sinuskurve (der gentager sig selv i intervaller på 2π, hvis vi lader x-aksen være i radianer)

se eventuelt vedhæftede 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:sin(x).jpg

Svar #3
15. november 2011 af Ras111 (Slettet)

så 0,4 er buelængden?


Svar #4
15. november 2011 af Ras111 (Slettet)

ved godt den ser sådan ud, men linjen y=0,4 men der står ikke sin(x)=0,4y i funktionen


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. november 2011 af PeterValberg

Nej, det er ikke

Med hensyn til det buestykke der afskæres af en vinkel med toppunkt i enhedscirklens centrum har en længde, der er lig med det opgivne vinkelmål i radianer

de 0,4 er y-værdien, når vinklen x har en vis størrelse og der er flere værdier for x, der opfylder dette, se vedhæftede fil i indlæg #2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. november 2011 af PeterValberg

#4

din funktion hedder f(x) = sin(x)  (hvor f(x) er den y-værdi, der hører til x-værdien)

den ligning, du angiver:

sin(x) = 0,4

er det sammen som at sige f(x) = 0,4 hvor du skal bestemme den/de værdier for x, der giver en y-værdi på 0,4
(på den graf, jeg vedhæftede tidligere, er det således alle de steder, hvor den røde linje skærer den blå sinuskurve)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
15. november 2011 af Ras111 (Slettet)

okay tak :)


Skriv et svar til: sin finktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.