Matematik

1 løsning?

19. november 2011 af susubu (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle.

Sidder med følgende opgave:

Bestem b, så ligningen netop har én løsning for følgende ligning:

x^2 = -b

Er lidt i tvivl men, den kan jo omskrives den til x^2 + b = 0?

så kan man jo tage kvadrat roden af x^2 + b og 0

så bliver det vel til x+ Sqared(b) = 0 

Nu kan man så trække x fra på begge sider

så får jeg kvadratroden af b = -x

Er dette rigtigt????

På forhånd tak...


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2011 af peter lind

Der gælder at x2  ≥ 0 og at (-x)2 = x2 .  hvis der kun skal være en rod må der så gælde x = -x


Svar #2
19. november 2011 af susubu (Slettet)

Kan du vise med beregninger hvordan du er kommet frem til det??

Ville påskønne det meget...


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2011 af peter lind

Jeg har faktisk ikke foretaget nogen beregninger. Det er almen viden om hvad der sker når man kvadrerer tal.


Svar #4
19. november 2011 af susubu (Slettet)

Okay, er med, men hvad med b? Mener du, at det er nok med bare at skrive x=-x??


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. november 2011 af peter lind

Du er skam ikke færdig. For hvilken x gælder det at x=-x ?


Svar #6
19. november 2011 af susubu (Slettet)

x^2=(-x)^2

??

Hvis det er det du mener...


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. november 2011 af peter lind

Du skal løse ligningen, hvilket giver et konkret tal.


Svar #8
19. november 2011 af susubu (Slettet)

Jeg har tabt tråden, kan du give konkret hjælp??

 

Har lavet mat aflevering i ret lang tid nu, så har koblet lidt fra, mangler kun denne ene opgave :-)

Men hvis man skal løse denne ligning x^2=(-x)^2 er de vel alle tal der kan sættes ind på x´es plads?

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. november 2011 af mette48 (Slettet)

x2=-b  skal have een løsning

dette er kun tilfældet når x=0 ellers vil der blive en positiv og en negativ løsning

-b=0  ⇒ b=0


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. november 2011 af SuneChr

             Vi kan også prøve en komplet 2.grads ligning:

             Ax2 + Bx + C  =  0             hvor A = 1     B = 0      C =  b

             Ved netop en løsning er  B2 - 4AC = 0   ⇒  - 4b = 0   ⇔  b = 0  ∧  x = 0  


Svar #11
20. november 2011 af susubu (Slettet)

Mange tak for svarerne, det hjalp!:-)


Skriv et svar til: 1 løsning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.