Matematik

Hjælp til simpel ligning med detaljer tak (:

20. november 2011 af WhatTheFu (Slettet) - Niveau: 9. klasse
8-x=4x-12 Helst med trin for trin forklaring fordi jeg har glemt hvordan man regner med ligninger og sån :/.. Her har jeg selv prøvet at lave den men det er sikkert forkert : 8-x=4x-12 1x-4x=-12+8 -3x=-4 -4/-3= 1.33 x=1.33 Hvis i har tid må i så gerne også pege ud hvad jeg har lavet forkert den måde jeg har regnet det ud (:

Brugbart svar (1)

Svar #1
20. november 2011 af greg0065 (Slettet)

Husk at tegnene høre til det tal det står foran ... så hvis der står:

8 - x

Betyder det:

(+ 8) (- x)

Så ligningen bliver til:

+8 -x = +4x -12

Trækker 8 fra på begge sider

-x = +4x -20

Trækker 4x fra på begger sider

(fortsæt selv)

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2011 af peter lind

Det første trin: Det skal være x+4x= 8+12. Hold siderne fast og foretag få ændringer ad gangen. Det vil muligvis hjælpe.


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. november 2011 af nielsenHTX

8-x=4x-12

1x-4x=-12+8

du har lagt 8 til  på den ene side og, men trukket fra på den anden side.

hust at gøre det samme på begge sider


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2011 af jhipot (Slettet)

8 - x = 4x -12

8+12= 4x +x

20 = 5x

20/5 = x

4 = x


Skriv et svar til: Hjælp til simpel ligning med detaljer tak (:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.