Matematik

Bevis for eksponentiel udvikling

23. november 2011 af Fibirger (Slettet) - Niveau: B-niveau

Heej :) Føler at jeg har løbet ''panden mod muren her''...
Jeg skal bevise følgende:
Lad f være en eksponentiel udvikling. Dvs f(x) = b•ax. Så danner punkterne (x, log(f(x)) en ret linie i et normalt koordinatsystem. Denne linies hældning er log(a) og dens skæren med y-aksen er log(b).


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. november 2011 af SuneChr

Da      y = b·ax  ⇔   ln y  =   (ln a)·x  +  ln b   ses, at fremstille en ret linje med logaritmisk andenakse og ækvidistant førsteakse. Koefficienten til x er linjens hældningskoefficient og konstantleddet er linjens skæring med andenaksen.

Alle logaritmefunktioner må bruges, da de er proportionale.

Enkeltlogaritmisk papir, hvor y-aksen er logaritmisk inddelt, bruges til denne type funktion.


Skriv et svar til: Bevis for eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.