Matematik

Rumfang

29. november 2011 af selmalyn (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg har en opgave med en kasse, sidder måler:

25cm

20cm

o,5m

Første spørgsmål: Hvad er kassens rumfan? Dette spørgsmål har jeg fået til 25000cm3

Andet spørgsmål: Hvad er kassens rumfang hvis sidemålene fordobles?

På forhånd tak

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. november 2011 af SuneChr

Hvis kassens mål alle fordobles, bliver rumfanget 8 gange så meget. Det gælder altid.

Det kan indses:    8·abc  =  2a·2b·2c

De 25 000 cm3 er korrekt.


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. november 2011 af Goomoonryong (Slettet)

Kassens rumfang fås ved at gange de 3 sider (høde, længde og bredde) med hinanden. 0,5 m = 50 cm.

25*20*50 = 25.000 cm3 - så det har du regnet rigtigt. Hvis de fordobles:

50*40*100 = 200.000 cm3 - Der sker altså en ottedobling.


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du kan jo fordoble de tre sidemål og regne rumfanget ud med de nye sidemål. At fordoble betyder at gange med 2.

Man kan også se på det således

Vdob = (2·L) · (2·B) · (2·H) = 2·2·2 · (L·B·H) = 23 · V = 8 · V

Når kassens sidemål fordobles, ganges rumfanget med 23 = 8 .


Skriv et svar til: Rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.