Kemi

Energi og kemiske reaktioner

05. december 2011 af elissa92

Håber, jeg kan få lidt hjælp.

Vi betragter forbrændingen af methanol:

2CH3OH(l) + 3O2(g) --> 2CO2(g) + 4H2O(l)

0,654 g methanol brændes i et bombekalorimeter. Når bomben derefter er afkølet helt til begyndelsestemperaturen, er der afgivet en energimængde på 14,80 kJ.

Beregn stofmængden af methanol.


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. december 2011 af mathon

 

           stofmængden af methanol
                                                          n = m/M = (0,654 g) / (32,0416 g
·mol-1)
 


Svar #2
05. december 2011 af elissa92

Nårh ja.. Ved ikke, hvorfor jeg ville have det mere indviklet. Tak :)
Men hvis jeg så skal angive en værdi for reaktionsmængden, nr ved forbrænding af denne mængde methanol ved at kigge på reaktionsskemaet, er det så ikke 2? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. december 2011 af mathon

n = m/M = (0,654 g) / (32,0416 g·mol-1) = 0,020411 mol

 

stofmængdeforhold
                                             CH3OH (l)             CO2 (g)              H2O(l)
                                                   1                       1                        2

stofmængder i mol:              0,020411           0,020411          0,040822
           

                     


Svar #4
05. december 2011 af elissa92

Okay, så forstår jeg det :)
Men er svaret at nr er 0,020411 og 0,040822?


Svar #5
05. december 2011 af elissa92

Jeg skal nemlig bruge en værdi for nr, så jeg derefter kan beregne reaktionens molare energitilvækst ved benyttelse af formlen: 

ΔEm = ΔE/nr


Skriv et svar til: Energi og kemiske reaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.