Matematik

Vektor forskydning af cirkel

07. december 2011 af Justfromdk (Slettet) - Niveau: A-niveau

En cirkel har ligningen x^2-8x+y^2+2y+13=0

cirklen forskydes efter vektoren (-1 over 3)

bestem ligningen for cirklen efter forskydningen


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Opgaven er diskuteret i denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1116114 i går.


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. december 2011 af mathon

før forskydningen
                                    (x-4)2 + (y+1)2 = 22


parallelforskydningsvektor  [-1,3]
dvs
                            x ' = x - 1 ⇔ x = x '+1
                            y ' = y + 3 ⇔ y = y '-3
hvoraf    
                                    (x '+1-4)2 + (y '-3+1)2 = 22        

                                    (x ' - 3)2 + (y '-2)2 = 22

 som, når mærkerne droppes,
 skrives                                    
                                    (x - 3)2 + (y - 2)2 = 22


Skriv et svar til: Vektor forskydning af cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.