Matematik

domæne af sammensat funktion

08. december 2011 af jjensen91 (Slettet) - Niveau: A-niveau

f(x) = 2/x for x ≠ 0

hvordan finder jeg domænet af den sammensatte funktion "f bolle f" = f(f(x))?


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. december 2011 af mathon

 

                                      fºf(x) = f(f(x)) = f(2/x) = 2/(2/x) = 2*(x/2) = x      x∈Ro

med andre ord
er
                                      fºf(x) den identiske afbildning for x≠0
                                      
                                    

 


Svar #2
08. december 2011 af jjensen91 (Slettet)

tusinde tak for hjælpen

så domænet af x er altså alle positive reelle tal?

0 er dog ikke tilladt sådan som jeg forstår dit indlæg, fordi jeg ikke må dele med 0?

men jeg er nok nødt til at spørge dumt: hvorfor kan x ikke være negativt?


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. december 2011 af mathon

    

                         ...fordi en divisor ikke er defineret for værdien 0,
                            da
                                       a/b = c ⇔ b·c = a      ønskes gyldig for division


Skriv et svar til: domæne af sammensat funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.