Matematik

Ligningssystem (Wronski-determinant definition)

11. december 2011 af placebo321 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Vi har ligningssystemet

0 = c1y1(x) + c2y2(x)

0 = c1y1'(x) + c2y2'(x)

Der står at hoveddeterminanten er

y1(x)y2'(x) - y1'(x)y2(x)   (Hvad dette udtryk er lig med står der ikke)

Hvordan kommer de frem til dette? Og er hoveddeterminanten løsningen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Determinanten for ligningssystemet i de ubekendte c1 , c2 er

y1·y2' - y1'·y2

Det er standardviden i forbindelse med løsning af lineære ligningssystemer.

Du spørger om hoveddeterminanten er løsningen? Løsningen til hvilket?

Formuler hele din problemstilling. Du er tilsyneladende i gang med at se på 2.-ordens differentialligninger.


Svar #2
11. december 2011 af placebo321 (Slettet)

Jeg forstår ikke, hvordan man kommer frem til determinanten. Og burde der ikke stå, at

y1·y2' - y1'·y2'

er lig med et eller andet

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ligningssystemet

Ax + By = C

Dx + Ey = F

har determinanten AE - BD , der i dit system bliver til y1·y2' - y1'·y2 . Om det burde sættes lig med noget, afhænger vel af den sammenhæng, det optræder i.

 


Svar #4
11. december 2011 af placebo321 (Slettet)

Ok tak! :)

I min bog bruger de ikke-proportionale om to løsninger til differentialligninger. Og i andre bøger bruger de ordet lineært uafhængige. Er det det samme, de mener?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det fremgår vel næsten af svaret i din anden tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1115634 . Det viser sig at være det samme i dette vektorrum af løsninger til den type differentialligninger.


Svar #6
11. december 2011 af placebo321 (Slettet)

Så jeg kan lige præcis for dette vektorrum af løsninger til denne differentialligning tillade mig at sætte lighedstegn mellem de to udtryk. Herligt :)


Skriv et svar til: Ligningssystem (Wronski-determinant definition)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.