Kemi

Avogadros konstant vs stofmængden

14. december 2011 af mathbj (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvad er forskellen mellem mol-1 og mol.

For mig ser det ud til at 1 mol-1 altid er lig 1 g, mens stofmængden 1 mol afhænger af stoffet når man får massen g. Hvis det er rigtigt, kan nogen så fortælle mig, hvad pointen er med Avogadros konstant?

 

På forhånd tak  


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

mol-1 = 1/mol

Din antagelse om at 1mol-1 = 1g er ikke sand.


Svar #2
14. december 2011 af mathbj (Slettet)

Men der skrives, bl.a.

 

NA = 6,0221415 * 1023 mol-1´. Det svarer til 1 g = 6,0221415 * 1023 u. Men 1 mol er jo = 6,02 * 1023, det svarer nødvendigvis ikke til 1 g, men er afhængigt af hvilket stof der bruges.

Udover det siger man at tallet 6,02 * 1023 også kaldes Avogadros tal.

Det som er markeret med fed har jeg kopiret direkte fra en bog.

 

 


Skriv et svar til: Avogadros konstant vs stofmængden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.