Fysik

Kraft der trækker klodsen

18. december 2011 af narunodanna (Slettet)

Undskyld for de mange spørgelsmål jeg er kommet med de sidste par dage, men her er et til. 

 

En klods trækkes op ad et ru skråplan med den konstante fart 2,3m/s. Skråplanets hældning er 31 grader, gnidningskoefficienten er 0,22, og klodsens masse er 1,2 kg.

Hvor stor er den kraft der trækker klodsen?

 

Er gået fuldkommen i stå, nogle der kan hjælpe? :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
18. december 2011 af Studieguruen (Slettet)

Trækkraften må være

Ftræk = Fgnid + Ftyngde ,

hvor

Ftyngde = m·g·sin(v) , og

Fgnid = μ·Fnormal = μ·m·g·cos(v)  


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. december 2011 af klogeågerhjælp (Slettet)

hvordan er du kommet frem til at gnidningskoefficienten er 0,22?:)


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. december 2011 af klogeågerhjælp (Slettet)

også de 31 grader? noget der følger med i øvelsesvejledningen, eller?:)


Svar #4
18. december 2011 af narunodanna (Slettet)

Ja, det er oplysninger der er blever udleveret i opgeven :)


Svar #5
18. december 2011 af narunodanna (Slettet)

Mange tak studieguruen, det var rigtig :D


Svar #6
18. december 2011 af narunodanna (Slettet)

Et andet sørgelsmål til opgaven.. Jeg har fundet frem til kraftens effekt som er 19 W. Hordan finden jeg ud af hvor stor en brækdel af det går til gnidningsvarme? 


Skriv et svar til: Kraft der trækker klodsen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.