Matematik

Sandsynlighed ved terning kast

23. december 2011 af rexden1 - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa,

jeg skulle beregne sandsynligheden for at få mindst en sekser i 4 slag med en terning.

Hændelsen A=(mindst en sekser i 4 slag ved kast med en terning)

Jeg har gjort som følgende: E={Antallet af mulige kombinationer} må være: 64=1296. 

Komplementærmængden til A: E\A=(Ingen sekser i 4 slag):

Antallet af kombinationer hvori der ikke indgår en sekser: 5^4=625 mulige kombinationer.

dvs. antallet af muligheder hvori derindgår mindst 1 sekser må være: 1296 - 625 = 671

og sandsynligheden derfor: p(A)=671/1296

 

Nogen der kan se om det er rigtigt ?

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
23. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det ser da rigtigt ud.


Svar #2
23. december 2011 af rexden1

Den holder jeg fast i så, mange tak


Skriv et svar til: Sandsynlighed ved terning kast

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.