Matematik

Højde=90 grader

27. december 2011 af 123434 (Slettet)

Er det ikke noget med at en trekanters højder er vinkelrette, så en trekants højde altid vil være 90 grader.

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. december 2011 af mathon

      

                ...to af højderne er samtidig kateter, som danner en ret vinkel med hinanden


Svar #2
27. december 2011 af 123434 (Slettet)

1# Ret vinkel=90 grader, ikke?


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

En højde i en trekant går fra en vinkelspids vinkelret på den modstående side. Det betyder, at enhver højde står vinkelret på den tilhørende grundlinie. De to vinkler, som højden danner ved grundlinien, er begge rette og derfor lig med 90º.

Specielt i en retvinklet trekant: de to kateter er samtidig højder i trekanten.


Svar #4
27. december 2011 af 123434 (Slettet)

Tusind tak, begge to.


Skriv et svar til: Højde=90 grader

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.