Kemi

Logaritme og dens omvendte.

11. januar 2012 af cjmo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

jeg sidder og laver nogle opgaver i, hvordan man beregner pH-værdi for H3O+.
Det gør man med formlen pH = -log [H3O+]. Det vil altså sige, at hvis [H3O+] / M er 3,0 · 10-1, så er pH -log(3,0 · 10-1) = 0,523. Er det ikke en meget lav pH-værdi?

Nu skal jeg løse den omvendte opgave, hvor man kender pH (i dette tilfælde 3,0), men ikke koncentrationen af H3O+. Hvilken funktion bruger man hér?

Håber meget, I kan hjælpe mig.
På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Den omvendte funktion til en logaritmefunktion er en eksponentialfunktion .


Svar #2
11. januar 2012 af cjmo (Slettet)

Men hvordan skal jeg så løse opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2012 af WHiP (Slettet)

pH=-log(c)

c=10-pH


Svar #4
11. januar 2012 af cjmo (Slettet)

Mange tak :)


Skriv et svar til: Logaritme og dens omvendte.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.