Matematik

Eksponentiel udvikling

11. januar 2012 af LeylaDogan (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen.. Jeg lave denne opgave,men jeg er ikke sikker på at jeg har lavet den rigtig, håber der er nogen der vil rette min fejl.. på forhånd tak :)

Sådan lyder opgaven:

En eksponentiel udvikling er fastlagt ved at dens graf går igennem punktet (4,14), og den vokser med 69 % når x vokser med 7. Bestem ligningen for den eksponentielle udvikling.

Det vil sige at jeg skal finde en eksponentiel ligning af udvikling. Vi har koordinaten (4,14). Så vi bliver nødt til at finde et punkt mere.

(4+7,(1-0,69)*14) = (11,4.34)

Så hvis jeg har regnet rigtig, kan vi nu finde a og b.

a= x2-x1√y2/y1
a= 11-4√4.34/14=0,85


b=y1/ax1
b=14/0,854=26,82
 

y=b*ax
y=26,82*0,85x


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Forskriften har formen f(x) = b·ax , og man ved, at

f(4) = 14 og

f(x+7) = f(x)·1,69 .

Denne sidste ligning giver

a7 = 1,69 , så

a = 1,691/7

Det fremgår, at der er tale om en eksponentielt voksende funktion. Derfor giver det ikke mening med dit resultat, hvor du finder a < 1 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar 2012 af kieslich (Slettet)

Man kan godt gøre som du gør, men det andet punkt bliver (4+7; (1+0.69)*14)


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.