Matematik

Reducer udtrykket mest muligt

15. januar 2012 af momix (Slettet) - Niveau: B-niveau

10x - 6y - (9x + 5y)

Hvordan reducer ' man det mest muligt?

 

Jeg tror, at man skal hæve parentesen altså (9x + 5y) bliver til (9x - 5y) eller ( 10x - 6y - 9x - 5y ), men  jeg aner ikke hvordan man regner den

ud, gerne eksample og forklaring.

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2012 af SøreKap159874 (Slettet)

det er rigtigt at man skal hæve parenten. når man hæver en minusparentes så skifter man fortegnene til det modsatte.

10x - 6y - (9x + 5y)

10x - 6y - 9x - 5y

- så skal du bare reducere:

10x - 9x = x (x er det samme som 1x)

-6y -5y =-11y.

resultatet er : x -11y 

Håber at det kunne hjælpes :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. januar 2012 af AskTheAfghan

Lille "trick".

10x - 6y - (9x + 5y)  

... er det samme som

10x - 6y -1·(9x + 5y)

... gang så parentesen ud og reducer til sidst.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2012 af nielsenHTX

10x - 6y - (9x + 5y)  udregn parentesen

10x - 6y - 9x - 5y  samler

10x - 9x - 6y  - 5y   samler

x-11y


Svar #4
15. januar 2012 af momix (Slettet)

Først  tak til ShonaK, AskTheAfghan og nielsenHTX, men for , at være sikker på.. at jeg har lært det

 

hvis jeg skulle reducer 5a - 2b - (4a +  2b)  ( som er: 5a - 2b - 4a -  2b )  =

 

5a + 4a = 9a

- 2b + 2b = 0b

 

 

altså: 9a - ob?

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. januar 2012 af nielsenHTX

#4

5a - 2b - (4a +  2b) det er en minus parentes

5a-2b -4a -2b

5a-4a-2b  -2b

a-4b


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. januar 2012 af AskTheAfghan

5a - 2b - (4a +  2b) =

5a - 2b -(4a +  2b) =

5a - 2b - 4a - 2b = ...


Svar #7
15. januar 2012 af momix (Slettet)

ahhh tusind tak, jeg forstår det nu! :D


Skriv et svar til: Reducer udtrykket mest muligt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.