Matematik

Sammensat funktion!

16. januar 2012 af susubu (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle.

Opgaven er at bestemme funktionsforskrifterne for f o g og g o f 

f(x)=1 (brøkstreg) 2x-1

g(x)= squared(4-x)

Ved god hvordan man bestemmer dem, men det er bare g(x) der forvirre mig...

Skal man som normalvis indsætte f(x) i funktionen g(x)?

Så bliver den jo-->  g o f (x)=squared(4-1 (brøkstreg) 2x-1

Tak på forhånd!...


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Du mener nok

f(x) = 1/(2x-1)

g(x) = (4-x)2

Så er

(fog)(x) = f(g(x)) = 1/(2g(x) - 1) = ...

og

(gof)(x) = g(f(x)) = (4 - f(x))2 = ...


Svar #2
16. januar 2012 af susubu (Slettet)

Kom lige til at lave en fæl fejl...Der hvor jeg har skrevet squared, mener jeg kvadratrod, undskyld...


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så er

g(x) = √(4-x) og dermed

(gof)(x) = g(f(x)) = √(4 - f(x))

Lær at bruge redigeringsfaciliteterne i knapperne X2 og X2 og Ω-boksen.


Svar #4
16. januar 2012 af susubu (Slettet)

Tak. Det skal jeg nok :-)


Skriv et svar til: Sammensat funktion!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.