Matematik

Sin og Cos

24. januar 2012 af molly16 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :-)

 

Jeg kan ikke finde ud af denne opgave :-(

 

Nogen der kan hjælpe?

 

På forhånd tak!!

 

Opgaven er vedhæftet...

Vedhæftet fil: opgave 100.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
24. januar 2012 af Tirahna (Slettet)

Du finder først finder du længden af r:

s/sin(S)=r/sin(r)

6/sin(90)=r/sin(24)

1*sin(24)=r

r=2,44

Så finder du vinklen T:

180-90-24=66

Nu kan du finde ms:

ms/sin(T)=r/sin(Ms)

ms/sin(66)=2,44/sin(90)

ms/sin(66)=2,44

ms=2,44*sin(66)

ms=2,23

 

(Med forbeholdt fejl da jeg er lidt træt, men håber du er med på ideen med det :) )

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Resultatet i #1 er ikke korrekt.

Trekant RST er retvinklet, med vinkel S = 90º . Siden s = 6 er hypotenusen, og da vinkel R = 24º er kendt, finder man siden t = |SR| = s·cos(24º).

Medianen ms er nu side i en almindelig trekant, hvor man kender de to sider s/2 og t og den mellemliggende vinkel R, og ms findes da af en cosinusrelation

ms2 = t2 + (s/2)2 - 2·t·(s/2)·cos(24º)

        = s2·cos(24)2 + (s/2)2 -s2·cos(24º)2 = (s/2)2

hvoraf man ser, at

ms = s/2 = 3

Dette er også klart, fordi punktet S jo ligger på cirklen med centrum i hypotenusens midtpunkt, og hvis radius er det halve af hypotenusen.

Der gælder således, at i en retvinklet trekant er længden af medianen på hypotenusen lig med det halve af hypotenusens længden.


Skriv et svar til: Sin og Cos

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.