Matematik

sin cos og tan

26. januar 2012 af danmadsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg kan ikke finde ud af det er der mulighed for nogle kan hjælpe mig med de her opgaver

Vedhæftet fil: sin cos tan.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

8.7)  AB/DE = AC/DF = BC/EF

8.20)  cos(Q) = QS/QR, se www.frividen.dk om retvinklede trekanter hvorfor

8.21)  Find vinkel A ud fra vinkelsummen på 180 grader,
derefter som 8.20 AB = AC*cos(a)

8.35)  Beregn den manglende side i den venstre trekant vha. Pythagoras. Kald den y.
Beregn den manglende vinkel (kald den v) i den højre trekant vha. vinkelsummen.
Tilsidst: cos(v) = y/x

8.36)  Træk en vandret linie gennem B. Den krydser A-stolpen i C. AC = (1,5 - 1,2)
BC = 1,8. tan(v) = BC/AC

Nu har du lidt at starte med, mens jeg kigger på resten . . .


Skriv et svar til: sin cos og tan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.