Matematik

Rumfang og optimering

26. januar 2012 af melgaard (Slettet) - Niveau: A-niveau

En kvadratisk metalplade med sidelængden  1,2 m  udskæres som vist på figuren. Det skraverede område kasseres, og resten svejses sammen til en kasse med højden  x  (målt i meter), hvor   .

a) Gør rede for, at kassens rumfang (målt i m3) som funktion af højden  x  er bestemt ved:
  .  f(x) = x^3 -1,8x^2 + 0,72x

b) Bestem  x,  så kassens rumfang bliver størst muligt.

Tegningen af metalpladen ses i vedhæftede fil.

 

Det er det første spørgsmål, jeg ikke kan finde ud af. Jeg ved ikke hvordan jeg skal starte. Det næste spørgsmål handler om optimering, som jeg tror, jeg godt kan løse. man finder vel f ' (x) derefteter sætter f ' (x) = 0 

Vedhæftet fil: skitse af metalplade.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2012 af nielsenHTX


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) Kassens dimensioner er så

L = 1,2m - x

B = (1,2m - 2x)/2 = 0,6m -x

H = x

så rumfanget er

V = f(x) = L·B·H = (1,2 -x)·(0,6 -x)·x = x·(x2 -1,8x + 0,72)

b) Løs ligningen f'(x) = 0.


Svar #3
26. januar 2012 af melgaard (Slettet)

Tak til jer begge, er 100 % med nu ! 


Skriv et svar til: Rumfang og optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.