Matematik

er det rigtigt?

26. januar 2012 af ibta (Slettet) - Niveau: A-niveau

se vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er ikke rigtigt. Vektoren a skal være en normalvektor til linien. Du har benyttet den som retningsvektor.


Svar #2
26. januar 2012 af ibta (Slettet)

hmm.. hvordan skal jeg så lave det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Benyt, at a er en normalvektor til linien. Benyt liniens ligning på normalvektor-form.

Du har slet ikke besvaret det andet spørgsmål i opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

En linie i planen med normalvektor a gennem punktet (x0 ; y0) har ligningen

                   a • (x - x0 ; y - y0) = 0

En linie med retningsvektor a gennem punktet P0(x0 ; y0) har parameterfremstillingen

                (x ; y) = (x0 ; y0) + t·a , t ∈ R , eller

               OP = OP0 + t·a , t ∈ R .


Skriv et svar til: er det rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.