Matematik

Ekspotentiel udvikling

29. januar 2012 af Line123L (Slettet)

Hej jeg sidder med en mat.afl. jeg simpelthen er gået sort i, da jeg ikke rigtig forstår det. Håber en eller flere kan hjælpe. På forhånd tak :-)


I plantager bliver rødgraner platet meget tæt. I et hæfte om skovdyrkning anbefales det at foretage udtynding, efterhånden som træerne bliver højere. Sammenhængen mellem træhøjden og den anbefalede tæthed kan beskrives ved følgende matematiske model: y = 168000 * x-2

Hvor y er den anbefalede tæthed, målt i rødgraner pr. hektar, og x er træhøjden, målt i meter.
a) Hvilken tæthed skal 15 meter høje rødgraner have ifølge modellen?
b) Bestem den træhøjde, for hvilken der anbefales en tæthed på 3000 rødgraner pr. hektar.


 


Brugbart svar (2)

Svar #1
29. januar 2012 af mathon

a) Hvilken tæthed skal 15 meter høje rødgraner have ifølge modellen?

               y = f(15) = 168000·15-2

b) Bestem den træhøjde, for hvilken der anbefales en tæthed på 3000 rødgraner pr. hektar.

               3000 = 168000·x-2

               (3/168) = x-2

                    x2 = (168/3)           x>0

               x = √(168/3)


Svar #2
29. januar 2012 af Line123L (Slettet)

Kan du forklarer hvorfor man gør som man gør i B'erne? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. januar 2012 af mathon

du løser ligningen

                                 y = 168000 · x-2          med hensyn til, når du har oplysningen
                                                                     y = 3000

 

              3000 = 168000·x-2                                 divider med 1000 på begge sider

              3 = 168·x-2                                                 divider med 168 på begge sider     

               (3/168) = 1/x2                                multiplicer med x2 på begge sider

               (3/168)·x2 = 1                                multiplicer med (168/3) på begge sider                           

                    x2 = (168/3)           x>0

               x = √(168/3)

 


Skriv et svar til: Ekspotentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.