Matematik

hjælp - ekspotentiel udvikling

29. januar 2012 af Rikke121 (Slettet)

Jeg sidder med en opgave jeg ikke kan finde ud af, håber i kan hjælpe :-)

En funktion er gived ved y = 435 * x2,56
A) bestem, hvor mange procent y vokser, når x vokser med 11 %.

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2012 af den første mohikaner

Dette er et trick du kan aanvende når du kører fast i matematik. Det er meget oplagt i dette tilfælde.

Indsæt et eller flere taleksempler og se om du får en god ide.

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. januar 2012 af mathon

generelt for
                             f(x) = y = b·xa

                                     y2/y1 = (1+ry) = (x2/x1)a = (1+rx)a

specifikt
                             f(x) = y = 435·x2,56

                                     (1+ry) = (1+0,11)2,56

                                      (1+ry) = 1,30625

                                      ry = 0,30625 = 30,625%

 

 


Skriv et svar til: hjælp - ekspotentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.