Matematik

ekspotentiel udvikling

29. januar 2012 af Rikke121 (Slettet)

Håber nogle kan hjælpe med denne opgave :-)

Indensbefolkningstal i 1961-2000 hvor formlen er angivet: y = 442 * 1,0217x
hvor y er Indens befolkningstal, målt i millioner, og x er antal år efter 1961.

A) Hvad fortæller tallene 442 pg 1,0217 om befolningstallet i Indien?
b) I hvilket år var befolkningstallet 884 millioner?

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. januar 2012 af den første mohikaner

Når du indsætter nul på x plads fås  y = 442

dvs 442 er Indiens befolkningstal i år "nul", hvilket i dette tilfælde vil sige år 1961.

 

Tallet 1,0217 fortæller at Indiens befolkningstal stiger med 2,17 % per år i perioden 1961-2000.

 

b)

Bare indsæt 884 istedet for y og løs ligningen

884 = 442 * 1,0217x

(Skriv dine mellemregninger her)

x = 32,3

dvs befolkningstallet i Indien oversteg 884 millioner i (1961+32) = 1993

 


Skriv et svar til: ekspotentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.