Matematik

Betyder dy/dx

29. januar 2012 af didodawood (Slettet) - Niveau: A-niveau

BEtyder dy/dx  = f`(x) eller bare f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2012 af Andreww (Slettet)

Det er en anden skrivemåde for f'(x) --> Den afledede funktion.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. januar 2012 af Whut (Slettet)

Det er Leibniz's notation man senere har "udviklet" til Lagrange's notation.

Altså dy/dx = f'(x).


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar 2024 af HSvarrer

Ville dy/dx ikke være lig med y'(x). Hvorimod df/dx = f'(x)


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. februar 2024 af ringstedLC

Strengt taget; jo. Men vi siger også, at y = f(x), og dermed er ' = f '(x)


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. februar 2024 af SuneChr

\frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=\frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} x}y=\frac{\mathrm{d} f(x)}{\mathrm{d} x}=\frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} x}f(x)=y^{\, '}(x)=f^{\, '}(x)

Kært barn har mange navne.


Skriv et svar til: Betyder dy/dx

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.