Matematik

Ekstremt hurtigt spørgsmål omkring mulig eksponentiel funktion.

01. februar 2012 af asdfgqwert (Slettet)

Er funktionen a*e^(k*x)+t en eksponentiel funktion? Hvis nej, hvad er det så for en slags?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2012 af PeterValberg

det ligner en eksponentielfunktion, hvor til der lægges en konstant t

den eksponentielle funktion f(x) = b·ax
kan nemlig omskrives til f(x) = b·ekx
hvor k = ln(a)

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Til #1

Man kan derfor sige, at (y-t) her er en eksponentiel funktion. Grafen for den forelagte funktion er derfor grafen for en eksponentiel funktion parallelforskudt +t i y-retningen.


Skriv et svar til: Ekstremt hurtigt spørgsmål omkring mulig eksponentiel funktion.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.