Matematik

Hjælp til opgave..

04. februar 2012 af Tina12453

Råbjerg Mile er en af de største vandreklitter i Europa.

Den kaldes en vandreklit, fordi vinden flytter den. Hvert år bevæger Råbjerg Mile sig ca. 15 m i retning fra punkt A til punkt B.

Der er i virkeligheden ca 2,65 km fra punkt A til B.

- Hvornår kan man forvente, at Råbjerg Mile vil nå vejen ved punkt B?

 

Nogen der kan hjælpe er gået i stå.


Brugbart svar (4)

Svar #1
04. februar 2012 af SuneChr

For hver 15 m klitten flytter sig er gået 1 år.

Nu skal den flytte sig 2,65 km = 2650 m

Det vil da tage  2650/15  år


Brugbart svar (2)

Svar #2
04. februar 2012 af Walras

Hvis Råbjerg Mile er placeret i punktet A, og den rykker sig med 15 m om året, kan du beskrive scenariet ved en lineær forskrift, idet

B(t)=-15*t+2650,

hvor B(t) er afstanden til punkt B målt i meter, og t er tiden målt i år.

Vi kan da løse B(t)=0 for at finde ud af, hvor lang tid det tager for Råbjerg Mile at bevæge sig til punkt B, idet

0=-15*t+2650 <=> 15t=2650 <=> t=2650/15 <=> t=176,67≈177,

dvs lige knap 177 år. 


Brugbart svar (2)

Svar #3
04. februar 2012 af SuneChr

# 2   Tastefejl.    2065  skal iflg. # 0 være  2650. Så det vil tage ca 177 år.

# 2   redigeret.

# 4   Menneskeligt at fejle - Guddommeligt at tilgive. Jeg tilgiver.


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. februar 2012 af Walras

#3 Damn. Og jeg som ellers rettede den ret hurtigt. :-)

Så er du mere guddommelig end de fleste guddomme op igennem historien.


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. april 2012 af Nina77 (Slettet)

hey jeg er også lige igang med den opgave, men den skal da rykke sig 3000 m? og ikke 2650 m? -kan ikke rigtig finde ud af den:/


Skriv et svar til: Hjælp til opgave..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.