Matematik

SRO - Fald med luftmodstand.

07. februar 2012 af narunodanna (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen :)

Jeg er igang med at skrive min SRO om fald med luftmodstand, men er gået lidt i stå.

Vi bliver bedt om at opstille en differentialligning til bestemmelse af faldhastigheden som funktion af tiden. 

Har forsøgt på mange måder, men intet virker rigtigt. Nogle der kan hjælpe?

 

Det jeg har skrevet indtil vidre;

Som tidligere nævnt kender vi formlen for den resulterende kraft, og kan skrive den detaljeret. For at finde accelerationen skal man blot isolere a;
a=   Fres/m = -g+( k)/m*v^2
Da man kan finde accelerationen ved at differentiere hastigheden, kan accelerationen også skrives som v’=a. Dette kan vi benytte, så vores formel kommer til at se således ud;
v’ = a= -g+( k)/m*v^2
Man kan også skrive v’ som y’, og derved kan man også skrive v som y. Da v’ er lig med accelerationen, og v’ er lig med y’ må vores differentialligning derfor se således ud;

v’ = a = -g+( k)/m*v^2 → y´= v’ = a= -g+( k)/m*y^2

Men syntes ikke det lyder helt rigtig :(


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Din ligning

v’ = -g+( k)/m*v2

er netop en differentialligning til bestemmelse af faldhastigheden v som funktion af tiden t.


Svar #2
07. februar 2012 af narunodanna (Slettet)

Super, det var da altid noget!

Men kan du komme med nogle forslag om hvordan jeg argumentere for det, for er slet ikke sikker på hvordan jeg ska formulere det rigtigt i min opgave :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Benyt udtrykket for den resulterende kraft, og at v' = a , som du selv har stillet det op.


Skriv et svar til: SRO - Fald med luftmodstand.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.