Kemi

Energi

08. februar 2012 af davidaff (Slettet)

Hej, jeg er gået i stå med denne opgave, håber i kan hjælpe mig:

Hvor meget varme bliver absorberet ved produktion af 127 g NO under forbrænding af nitrogen og oxygen?

N2(g) + O2(g) → 2NO(g)   ΔH = +43 kcal/mol

Mange tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. februar 2012 af mathon

 

                        N2 (g)  +  O2 (g)   --->    2 NO (g)      ΔH = +43 kcal/mol

 

   M(NO) = sum({1,1}*{14.007,15.999}) g/mol = 30.006 g/mol

   n)NO) = (127 g) / (30.006 g/mol) = 4,23249 mol

   der absorberes
                                  Q = n
·ΔH = (4,23249 mol) · (43 kcal/mol) = 181,997 kcal = 761,985 kJ
 


Svar #2
08. februar 2012 af davidaff (Slettet)

Ok tusind tak for hjælpen:) Jeg bliver lidt i tvivl om man skal gange molekylemassen af NO med 2? 30,006 * 2= 60,01

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. februar 2012 af mathon

                        N2 (g)  +  O2 (g)   --->    2 NO (g)

                         2,1          2,1                   4,2             mol                                 


Svar #4
08. februar 2012 af davidaff (Slettet)

ok tak for dit svar:)


Skriv et svar til: Energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.