Matematik

funktion med sin og cos

14. februar 2012 af ahmadelkassem (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej jeg sidder meget fast i den her opgave

 

der er givet en funktion f med forskriften

f(x)=cos(x)+2sin(x) og x (0: 2pi)

a) beregn funktionene nulpunkter

b) bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet med 1. koordinat

 

jeg er bare lost specielt med cos og sin


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2012 af mathon

nulpunkter kræver
                                         cos(x)+2sin(x) = 0

                                         tan(x) = -(1/2)


Svar #2
14. februar 2012 af ahmadelkassem (Slettet)

det forstod jeg ikke

 


Svar #3
14. februar 2012 af ahmadelkassem (Slettet)

altså jeg solver

tan(x) = -(1/2)

og får 2 tal som jeg trækker fra hinanden og får 2,67 sim passer ´fint med skæring af x aksen, men på grafen kan jeg også at parablen også skære ca. 5,9 hvordan kan jeg få det tal frem

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Vi har

tan(x) = -1/2 ⇒ x = tan-1(-1/2) + p·π , p ∈ Z .

I intervallet [0;2π] er der de to løsninger

x = tan-1(-1/2) + π ≈ 2,67795 ∨ x = tan-1(-1/2) + 2π ≈ 5,81954 .

Der er ikke tale om en parabel.


Svar #5
14. februar 2012 af ahmadelkassem (Slettet)

når okay tak for hjælpen.

men kan jeg også få hjælp i spørgsmål b, da det er land tid jeg har lavet sådan nogen opaver. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Benyt ligningen for tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0))

y = f'(x0) · (x - x0) + f(x0)


Svar #7
14. februar 2012 af ahmadelkassem (Slettet)

altså punktet er (pi/3 , f( pi/3))


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Så skal du jo beregne f(π/3) og f'(π/3) og indsætte det i tangentligningen.


Svar #9
14. februar 2012 af ahmadelkassem (Slettet)

når okay nu har jeg tror jeg nok :-) men tak for hjælpen 

 


Skriv et svar til: funktion med sin og cos

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.