Matematik

Ligning" Hurtigt lille spørgsmål..

15. februar 2012 af straw1 (Slettet)

Hej!

jeg har ligningen x^2-4x+3=3x-7

jeg skal finde skæringspunktet og har lavet beregning, men mangler bare grafisk løsning. 

jeg har lavet for f(x) x^2-4x+3 let nok..

men nu mangler jeg bare at lave en parabel for g(x). men jeg synes at den mangler x2

skal den bare laves ligesom den anden.. eller hvordan laver jeg den om.

håber at der er nogle der kan svare på spørgsmået


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. februar 2012 af SuneChr

Træk højresiden over på venstre side, reducér, og løs 2.gr. ligningen.


Brugbart svar (2)

Svar #2
15. februar 2012 af nielsenHTX

går ud fra at g(x)=3x-7  og din f(x)=x^2-4x+3

g(x) er ikke en parabel... det er en ret linje men det gør den da kun lettere at tegne.

grafisk løsning tegner du så f(x) og g(x) i samme koordinatsystem og aflæses hvor de skærer hinanden


Svar #3
15. februar 2012 af straw1 (Slettet)

det har jeg gjort i beregning ser således ud:

 

22-7x+10=0

men nu skal jeg have lavet 2 parabler så spørgsmålet er om jeg skal lave: 3x-7.. den mangler x2..


Svar #4
15. februar 2012 af straw1 (Slettet)

hov, mente x2 istedet for 22


Svar #5
15. februar 2012 af straw1 (Slettet)

 

nielsen htx:

okay så fik jeg den, så den skal bare tegnes ind som en ret linie.. og ud fra hvad jeg har beregnet så skærer den parablen 2 steder..

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. februar 2012 af nielsenHTX

#6

ja f(x) og g(x) vil skærer 2 steder og det vil være de samme steder som x^2-7x+10=0 har rødder


Svar #7
15. februar 2012 af straw1 (Slettet)

nemlig mange tak for svaret..

hvis det er en ret linie hvordan skal jeg så lave den.. der skal ikke toppunkt og nulpunkt, men bare laves som en linær funktion?


Brugbart svar (1)

Svar #8
15. februar 2012 af SuneChr

# 0 kan løses grafisk på to måder:

1)   Indtegn f(x)  =  x2 - 4x + 3     som er en parabel

og indtegn  g(x)  =  3x - 7    som er en ret linje.

f og g vil skære hinanden to steder.

 

2)   Indtegn  h(x)  =  x2 - 7x + 10  som er en parabel

og find rødderne.

 

1) og 2) skal føre til samme resultat.


Svar #9
15. februar 2012 af straw1 (Slettet)

okay mange tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #10
15. februar 2012 af nielsenHTX

#7 prøv at se fil

rød=f(x)

grøn=g(x)

gul=x^2-7*x+10

 

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Svar #11
15. februar 2012 af straw1 (Slettet)

#10

sådan ser min også ud..

men kunne du lave et sildeben for g(x) den linære.

det har jeg lidt problemer med.


Brugbart svar (1)

Svar #12
15. februar 2012 af nielsenHTX

#11 der skal to punkter til at tegne en ret linje

der kunne vælges x=0 og x=2

g(0)=3*0-7=-7

g(2)=3*2-7=-1

x     0      2

y     -7     -1 


Svar #13
15. februar 2012 af straw1 (Slettet)

Mange tak for de gode svar. så har jeg fået lavet den :)


Skriv et svar til: Ligning" Hurtigt lille spørgsmål..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.