Matematik

Løsning af ligninger

16. februar 2012 af josefinebk (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan løser jeg disse to ligninger? :-)

 

x2 - 4x + 3 = 3x - 7

 

½x2 + 3x = - ½x2 - 2x + 6

 

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Isoler alle leddene på venstre side, og løs ligningerne som 2.-gradsligninger.


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. februar 2012 af Ecc0 (Slettet)

Isoler så der står 0 på enten højer eller venstre siden, og løs som en almindelig andengrads ligning.

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. februar 2012 af Krabasken (Slettet)

Bring dem først på formen ax^2 + bx + c = 0

og brug derefter løsningsformlen for andengradsligninger i din mat.-bog

;-)


Svar #4
16. februar 2012 af josefinebk (Slettet)

Mange tak for svar!

Jeg er rigtig dårlig til matematik, så jeg er desværre stadig fuldstændig lost :-D


Brugbart svar (2)

Svar #5
16. februar 2012 af Krabasken (Slettet)

Matematikbogen er den, hvor der står MATEMATIK udenpå

;-)


Brugbart svar (1)

Svar #6
16. februar 2012 af Krabasken (Slettet)

- Og fremgangsmåden står under andengradsligninger . . .


Svar #7
16. februar 2012 af josefinebk (Slettet)

skal jeg bruge nulpunktsformlen?


Brugbart svar (1)

Svar #8
16. februar 2012 af Krabasken (Slettet)

Nej - her skal du bruge "løsning af en andengradsligning på formen ax2 + bx + c = 0"

Rødderne bliver da:

(-b ±√(b2-4ac)) / 2a

;-)


Skriv et svar til: Løsning af ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.