Matematik

voksende

19. februar 2012 af bokaj123 - Niveau: B-niveau

En funktion f er bestemt ved
f(x) = x^3 + bx^2 + 3x + 4

hvor b er et tal

- Bestem de værdier af b, for hvilke f er en voksende funktion.


f'(x) = 3x^2 + 2bx + 3

 

f´(x)=0 

 

0=3x^2 + 2bx + 3

 

løses som en andengradsligning

 

d=(2b)2 -4*3*3

d=4b2 -36

d= b2 -9

 

kan godt se at hvis jeg sætter 3 og -3 ind giver d=0 men hvorfor er det at d skal være lig 0. d fortæller noget om antal skæringen med x-aksen /løsninger.

 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2012 af peter lind

Hvis funktionen skal være voksende for alle værdier af x må f'(x) kun antage værdien 0 i et et enkelt punkt. Der skal altså gælde d≤0


Svar #2
19. februar 2012 af bokaj123

ja det har du ret i, kom også selv i tanke om det. men tak for hjælp


Skriv et svar til: voksende

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.