Matematik
Bestemt integration
Hej
Hvordan integreres følgende udtryk i hånden:
A = v∫r 2 · √(r2 - x2) dx
M = v∫r 2 · √(r2 - x2) · x dx
I = v∫r 2 · √(r2 - x2) · x2 dx
Her er r et tal og v er en ubekendt nedre grænse.
Jeg har prøvet at substituere med t = r2 - x2, dog uden held.
Tak på forhånd.
Svar #1
20. februar 2012 af Euroman28
prøv og sæt 2 uden for integralet og se om det ikke hjælper dig lidt på vej.
Der er Matematik i alt.
Svar #2
20. februar 2012 af turk89 (Slettet)
#1
Den regel er ikke noget problem. Integrationen af et tal multipliceret med en funktion er selvfølgelig det samme som at tage tallet udenfor integralet.
Svar #6
20. februar 2012 af turk89 (Slettet)
#3
Mener du ikke x = r · cos(θ), idet y = r · sin(θ)?
#5
Lyder ikke helt ved siden af.
Svar #7
20. februar 2012 af Euroman28
sludder den tager jeg lige igen.
Der er Matematik i alt.
Svar #9
20. februar 2012 af turk89 (Slettet)
#8
Hvis det er polære koordinater du vil arbejde med - hvorfor bruger du ikke x = r · cos(φ)?
Skriv et svar til: Bestemt integration
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
