Matematik

Skriftligt svar på opgave

26. februar 2012 af Mathisstrange (Slettet)

Jeg er lidt i tvivl om et fuldendt svar til denne opgave

 

 

Når en bestemt type gammastråler sendes gennem en blyvæg, er der følgende sammenhæng mellem intensiteten før passage gennem gennem blyvæggen og intensiteten I efter passage:

 

i i0* e^-0,0393x

hvor x angiver blyvægtens tykkelse, målt i mm. (i0 er I med 0 som index, ved ikke hvordan man skriver det her)

 

a) Beskriv, hvilken information funktionen giver om reduktionen af gammastrålingens intensitet

 

Er det noget med at intensiteten aftager med eksponentiel fart alt afhængig efter blyvæggens tykkelse?

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. februar 2012 af nielsenHTX

jah det kan man sige

i = i0* e-0,0393x=i0*e(-0,0393)x=i0*0.675x  altså falder intensiteten med (1-0.675) % for hver x(enhed) væggen bliver tykkere. 

 


Svar #2
26. februar 2012 af Mathisstrange (Slettet)

Tak, er det et fyldestgørende svar?


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. februar 2012 af nielsenHTX

at den er eksponentiel aftagende betyder også man aldrig kan stoppe gammastråler helt.


Skriv et svar til: Skriftligt svar på opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.